Start muziekproject

augustus 23, 2017

Basisscholen De Boemerang, De Borne en De Triangel gaan komend schooljaar in samenwerking met Factorium meer aandacht geven aan muziekonderwijs. Op vrijdag 25 augustus vindt bij Factorium Podiumkunsten de aftrap plaats van dit gezamenlijke muziekproject in Tilburg. De scholen maken voor het project gebruik van de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Doel van het project is dat kinderen zich muzikaal ontwikkelen en genieten van muziek. In dit verband zullen leerkrachten worden geschoold maar zal ook gebruik gemaakt van kwaliteiten die binnen de scholen al beschikbaar zijn. Naast muziekles voor alle klassen is het ook de bedoeling dat kinderen zich, zowel tijdens als na schooltijd, onder leiding van een vakdocent muziek verder kunnen ontwikkelen in bijvoorbeeld een schoolkoor, schoolorkest of schoolband.

Xpect Primair is groot voorstander van extra muziekonderwijs. Bestuurder Carin Zandbergen is blij dat het Tilburgse project is goedgekeurd en dat de scholen aan de slag kunnen: “Het is de bedoeling dat de drie scholen die nu met dit project starten, hun ervaringen gaan uitwisselen met de andere scholen van onze stichting waardoor zoveel mogelijk leerlingen het plezier van samen muziek maken, gaan ervaren”.

 

 

 

 

Comments are closed.