Tjeerd van den Elsen finalist Verkiezing Leraar van het jaar

september 08, 2017

 

 

Leerkracht basisschool de Vijf Hoeven haalt finale landelijke verkiezing

 

Tilburg – De 38-jarige Tjeerd van den Elsen uit Best behoort tot de 3 finalisten van de Verkiezing Leraar van het jaar voor het primair onderwijs.

 

In de derde ronde van het jurytraject van deze landelijke verkiezing heeft de vakjury 3 finalisten per onderwijssector geselecteerd. Ook in het voortgezet onderwijs, het speciaal onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs wordt er een Leraar van het jaar gekozen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Lerarencongres op zaterdag 7 oktober. De Leraren van het Jaar zijn dan een jaar lang ambassadeur van hun sector, waarbij ze hun inspiratie, innovatie en passie mogen uitdragen en delen met de rest van lesgevend Nederland

Van den Elsen, leerkracht van groep 6 bij basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg werd voor de verkiezing aangemeld door Iris uit groep 7. “Meester Tjeerd is een leuke meester die altijd grapjes maakt maar ook heel serieus kan zijn en hij heeft ervoor gezorgd dat we een echte radiostudio hebben” aldus Iris.

Van den Elsen voelt zich vereerd: “Ik heb eigenlijk niet meer dan mijn best gedaan om Iris en haar klasgenootjes weer aan het leren te krijgen en volgens mij is dat gelukt. Haar initiatief en wat we samen als klas hebben bereikt, doet me beseffen dat, naast alle leuke dingen die we in dit vak mogen doen, het werken met kinderen het allerleukste is”.

De professionele radiostudio van meester Tjeerd is net zo populair bij de leerlingen als de leerkracht zelf. De school geeft hiermee vorm aan betekenisvol taalonderwijs. Van den Elsen is ervan overtuigd dat leerlingen door het radio maken meer taalgevoel krijgen maar vooral ook meer plezier in het leren.

Trots

Carin Zandbergen, bestuursvoorzitter van Xpect Primair waar basisschool De Vijf Hoeven onderdeel van uitmaakt, is blij met de erkenning die van den Elsen heeft gekregen. “Tjeerd van den Elsen is een man met passie voor onderwijs, hij is specialist radio educatie, innovatiecoach en inspirator, hij is constant op zoek naar ongewone verbindingen om de kwaliteit van onderwijs en leren te verbeteren. We zijn erg trots op hem”.

Eindstrijd

Om de titel Leraar van het jaar daadwerkelijk te krijgen, moet Van den Elsen de strijd aangaan met Laura Koops van ’t Jagt uit Groningen en Saskia Klok uit Lelystad. Samen mogen ze naar de vakjury-dag op 25 september waar ze een mediatraining krijgen, een korte presentatie moeten verzorgen en een interview krijgen met de vakjury over actuele en politieke kwesties met betrekking tot het onderwijs. De vakjury maakt diezelfde dag nog een keuze. Op zaterdag 7 oktober wordt bekend gemaakt wie de Leraar van het Jaar wordt.

Bekroning voor vakmanschap!

De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie. Jaarlijks kunnen leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren hun favoriete leraar opgeven. De verkiezing draagt bij aan een positief imago en het bespreekbaar maken van kwaliteit in de beroepsgroep en is onderdeel van de activiteiten in het kader van de Dag van de Leraar. De verkiezing van de Leraar van het Jaar richt zich daarom op die leraren die in staat zijn hun omgeving te overtuigen van hun kwaliteiten en die weten te inspireren. De titel ‘Leraar van het Jaar’ is dan ook een erkenning voor het vakmanschap van vier individuele leraren, maar tegelijkertijd ook voor de beroepsgroep als geheel.

 

Comments are closed.