Tjeerd van den Elsen leerkracht van het jaar!

oktober 08, 2017

 

TILBURG – Tjeerd van den Elsen, docent op basisschool De Vijf Hoeven, is de Leraar van het Jaar 2017 in het primair onderwijs. Dat is zaterdag in Amersfoort bekendgemaakt.

Van den Elsen (38, leerkracht van groep 6) liet twee andere finalisten achter zich. Hij mag zich een jaar lang ambassadeur van zijn sector noemen, waarbij hij zijn ‘inspiratie, innovatie en passie mag uitdragen en delen met de rest van lesgevend Nederland’, aldus de Onderwijscoöperatie. Dat is de beroepsorganisatie van, voor en door de leraar en de organisator van de verkiezing die sinds 2013 plaatsvindt.

De uitslag van de verkiezing “Leerkracht van het jaar” werd bekend gemaakt door minister Jet Bussemaker. Ze betitelde Tjeerd van den Elsen als een echte pionier, die snapt hoe je leren leuk maakt. “Een goed voorbeeld van een leraar die zijn eigen unieke talent en passie inzet voor betekenisvol onderwijs. Hij kan een inspirerende context creëren met taal als vertrekpunt. Goed onderwijs begint bij jezelf, is zijn motto. Deze leraar is een fantastische ambassadeur voor het onderwijs”, aldus het juryrapport.

Van den Elsen is de initiator van een radiostudio op de bovenverdieping van De Vijf Hoeven. Radio wordt op de school ingezet in het taalonderwijs.

Leerlingen basisschool De Vijf Hoeven gingen zaterdag als supporters naar het Lerarencongres in Amersfoort, waar de bekendmaking was. ‘Meester Tjeerd, echt waar, voor ons ben je de leraar van het jaar’ stond er op hun spandoek.

Foto’s Fred Ernst

Comments are closed.