skip to Main Content

Community College West

September 2022 is het zover! Dan opent Community College West haar deuren. Deze unieke vorm van onderwijs is speciaal ontwikkeld voor de kinderen uit groep 8 van basisscholen in Tilburg-West. Community College West gaat verder waar de basisschool is gebleven: We stellen de schoolkeuze op basis van het niveau met (minimaal) twee jaar uit en vormen een brede brugklas. Hierin zijn we in Tilburg uniek! In een brede brugklas krijgen kinderen langer de tijd om zich te ontwikkelen om daarna zo goed mogelijk uit te stromen naar (met mogelijk een hoger niveau) het vervolg van het voortgezet onderwijs. Het onderwijsaanbod varieert deze twee schooljaren van vmbo-basis tot en met vwo (atheneum) en dit kan per vak per kind verschillen. We kijken namelijk naar de mogelijkheden, noem het de talenten of het potentieel, van de kinderen.

Ook als er wordt getwijfeld over het schooladvies is de Community College West een mogelijkheid. Door af te stemmen op de mogelijkheden van een kind krijgen we ook zicht op de moeilijkheden, waar onze docenten vanuit voortgezet onderwijs extra ondersteuning zullen bieden!

Wij geloven dat ieder kind zich maximaal kan ontwikkelen met de steun van zijn/haar ouders, samen met het team van betrokken docenten dat dicht bij de kinderen staat. Samen met de stamleerkracht als ‘mentor’ wordt er maatwerk geleverd voor wat betreft kennis, basisvaardigheden en sociale ontwikkeling.

Omdat ook de sociale en emotionele ontwikkeling ontzettend belangrijk is in de vorming van een kind, werken we nauw samen met jongerenwerkers van R-Newt die naast talentontwikkeling ook het contact met ouder/verzorger en de school versterken. Zonder samenwerking geen groei…

Community College West is een samenwerking tussen het basisonderwijs en het voorgezet onderwijs.


 

Community College West in het kort:

  • IN DE BUURT | Je verlaat de basisschool, maar blijft tóch in je eigen, vertrouwde omgeving. Community College West is namelijk gevestigd in Tilburg-West.
  • KLEINSCHALIG ONDERWIJS | In september starten we met een groep van 20 tot 25 jongeren en een kleine groep docenten. Deze docenten hebben, samen met je mentor, álle tijd en aandacht voor jouw ontwikkeling.
  • BETROKKEN DOCENTEN | Wij hebben een topteam voor je samengesteld. Je krijgt een gevarieerd vakkenpakket dat gegeven wordt door docenten uit het voortgezet onderwijs.
  • DE BREDE BRUGKLAS | Bij de Community College West krijg je de ruimte om te groeien. Jouw klas bestaat uit jongeren met verschillende schooladviezen. Je zit samen in dezelfde klas om van en met elkaar te leren. We halen kracht uit diversiteit en dat is uniek in Tilburg.
  • MAATWERK | Leren gebeurt op verschillende niveaus. In het ene vak ben je misschien beter dan in het andere. Om je motivatie én het geloof in je eigen kunnen te laten groeien krijg je vakken en leerdoelen op verschillende niveaus aangeboden.
  • BETROKKENHEID VAN DE HELE WIJK | Jongerenwerk R-Newt staat tijdens en na schooltijd voor je klaar om je te helpen met je huiswerk of je te betrekken bij activiteiten die jou aanspreken.

Meer weten over het Community College West?
In januari 2022 organiseren we een bijeenkomst voor aanstaande leerlingen. We vertellen dan nog veel meer over de lessen en beantwoorden alle vragen. Maar wil je nu al meer informatie? Neem dan contact met ons op via: info@communitycollegewest.nl of ga naar https://www.2college.nl/communitycollegewest/

 

Back To Top