skip to Main Content

De flexibele schil van Xpect Primair

Wij zijn wij?

Flexpect is een team van vaste invallers binnen Xpect Primair. Zij staan in verbinding met alle 26 scholen, krijgen het vertrouwen om iedere dag met een andere groep leerlingen aan het werk te gaan en halen vanuit vakmanschap elke dag opnieuw het beste uit zichzelf om voor onze leerlingen het verschil te kunnen maken.
Flexibel met betrekking tot voorbereiding, uitvoering, verwachtingen, leeftijden, onderwijsvormen, ouders, culturen, werkdagen, wijken, methodes, collega’s en directeuren.

Werken voor Flexpect?

Voor sommige docenten lijkt het een regelrechte nachtmerrie, maar voor de medewerkers van Flexpect is het een weloverwogen en bewustgemaakte keuze: werken als invalleerkracht. Vaak een dag van tevoren, of soms zelfs op de ochtend zelf pas krijgen ze te horen op welke school ze verwacht worden. En dat vereist behoorlijk wat flexibiliteit. Onvoorbereid, met soms slechts een inlogcode van het digibord op zak betreden deze collega’s de school. Eenmaal in de klas aangekomen is het vaak ter plekke improviseren en dan is het fijn om in ieder geval wat activiteiten achter de hand te hebben. Hieronder lichten we docenten uit, die dat elk op hun eigen manier doen.

Back To Top