skip to Main Content

Proef, voel en ontdek met de leukste activiteiten bij een bso met BOOST

Op een bso met BOOST zijn er bijzondere en leuke activiteiten. Kinderen mogen proeven, voelen en ervaren tijdens Frans, Duits, Engels, scheikunde, biologie, taal, wiskunde of techniek. Ze hoeven niet in een klasje te zitten, dat doen ze op school. De activiteiten zijn losjes, enthousiast, praktisch en onderzoekend. Wat vindt het kind leuk, waar is hij of zij nieuwsgierig naar, waar gaan de ogen van stralen?

Naast de activiteiten met vakken zijn er ook doelgerichte workshops of projecten die niets met rekenen of taal te maken hebben, maar wel helpen in de ontwikkeling van kinderen. Denk aan weerbaarheid, sociale vaardigheden, extra bewegen voor de motoriek, wat zijn emoties, complimenten en talenten, hoogbegaafd zijn, hoogsensitief zijn, noem maar op.

Speel, ontdek en groei

Kinderen mogen bij een bso met BOOST doen wat zij het liefste doen. Geen ‘moetjes’ bij BOOST, maar ontspannen met plezier. Met de BOOST-activiteiten groeien ze elke dag. En twijfelt het kind om mee te doen met een activiteit? Niet zo zijn ding, maar vooruit zijn vriendjes doen ook mee, dan wordt zijn wereld groter en krijgt hij hulp en begeleiding. Zo ontdekken kinderen.

BOOST werkt met goede materialen in de workshops. Een digitale camera, verrekijker, een microscoop, de kinderen mogen met deze spullen werken. Spannend? Valt wel mee, kinderen gaan er voorzichtig mee om en gaat er toch iets kapot? ‘Fouten’ maken mag bij ons.

BOOST gaat voor kinderen die vol vertrouwen de wereld instappen

Kinderen mogen alle kansen krijgen om zich te ontwikkelen, om te onderzoeken wat zij leuk vinden en wat niet. En BOOST wil dat ieder kind dezelfde kansen krijgt. Met afwisselende BOOST-activiteiten ervaren kinderen meer uitdaging en verdieping op wat zij nodig hebben of willen doen. Als kinderen vertrouwen op wat ze kunnen, doen en weten waar ze blij van worden, nemen ze dat hun hele leven mee.

“Kijk, ik kan het, ik kan het toch. Ik heb het gelukspoppetje uitgeknipt, netjes hè?” – Miguel (8 jaar).

BOOST op een rijtje:

  • BOOST is een pilot op 10 bso-locaties in Tilburg en omgeving Waalre.
  • De toekomst? 40 bso-locaties met BOOST!
  • Afwisselende, leuke activiteiten die de kinderen laten groeien en waarmee ze hun wereld groter maken.
  • Door hbo-geschoolde specialisten als toevoeging van het vaste team op de bso-locatie.
  • Ook inzetbaar voor specialistische vragen, bijvoorbeeld over opvoeden, opgroeien en ontwikkeling van kinderen, hoogbegaafd zijn, hoogsensitief en meer.
  • Meer écht contact met de kinderen tijdens activiteiten in groepjes, vol aandacht en focus op het kind.
  • Geen extra kosten voor ouders.
  • Vooral voor kinderen die 8 jaar of ouder zijn, soms ook passende activiteiten voor jongere kinderen.
“Het werken met de kinderen geeft mij zo’n BOOST energie. Met elke creatief project groeit het zelfvertrouwen van een kind. Zag je Miquel net stralen?” – Ingrid, pedagogisch didactisch specialist.
Wil je meer weten over BOOST? Neem contact op!

Ontdek je talent en groei bij een bso met BOOST!

Een professor in de dop, een kind dat graag beweegt of juist gevoel heeft voor taal. Hoe fijn is het als kinderen na school kunnen doen wat zij leuk...

Werken bij BOOST is vrijheid, plezier en kinderen laten stralen

Met kinderen werken, daar krijg jij een lach van op je gezicht. Het gevoel dat je krijgt van een kind dat trots is, eigenwijze antwoorden, springend...

Een dag bij BOOST? Een dag op de bso met extra’s

Triiiiiiiiiing de schoolbel gaat. “Nee, ik kan niet afspreken, ik ga naar de bso!” Het ene kind rent door de schoolgangen naar de opvang, de ander...

Proef, voel en ontdek met de leukste activiteiten bij een bso met BOOST

Op een bso met BOOST zijn er bijzondere en leuke activiteiten. Kinderen mogen proeven, voelen en ervaren tijdens Frans, Duits, Engels, scheikunde...

Waarom kiezen voor een bso met BOOST?

Wil je dat jouw kind echt gezien wordt? Mag hij of zij lekker zichzelf zijn, groeien in zijn of haar ontwikkeling, talenten of nieuwe talenten...

Contact opnemen met BOOST?

Wil je meer weten over BOOST? Dan mag je altijd contact opnemen. Bekijk hier de contactgegevens van Monique (Directeur BOOST), ze geeft graag antwoord op je vragen!

Back To Top