Basisschool De Stappen

Onderzoeken wat wel en niet werkt. Verkennen wat bij je past en waar je verder mee komt. Op basisschool De Stappen dagen we leerlingen uit om hun eigen vragen te stellen en zelf te ervaren hoe ze hun kennis en vaardigheden kunnen toepassen.

Zo wordt leren vanzelfsprekend en gaan kinderen met plezier naar school. Ons team van professionals vult elkaar goed aan. En staat open voor elkaars  inbreng en suggesties. Ieder van ons brengt eigen kennis en vaardigheden mee en schakelt expertise van ouders in waar dat van pas komt.

Ieder kind is uniek. Met eigen identiteit en mogelijkheden en met eigen thuissituaties. We stemmen ons onderwijs zoveel mogelijk af op wat kinderen nu en in de  toekomst nodig hebben.

We willen dat onze leerlingen verder kijken dan wat voor de hand ligt. Met open blik, vooruitstrevend, kritisch en vernieuwend. Zo bieden we ruimte voor verrassende oplossingen en ontdek je Engelse woorden in techniek.

We geven handvatten om jezelf beter te leren kennen, zelfvertrouwen te versterken en het beste uit jezelf te halen. Met respect voor anderen en de omgeving. Je bent een kanjer als je verantwoordelijkheid neemt èn draagt voor je lichaam en geest en als je verantwoordelijkheid voelt voor elkaar.

Al van jongs af aan maken leerlingen bij ons een eigen planning. Later werken ze met een taakbrief en kiezen ze hun opdrachten en leerroute. We maken leerlingen eigenaar van hun eigen leerproces en stimuleren een zelfstandige werkhouding.

We leren kinderen om op zichzelf te bouwen en op anderen. Zorgen ervoor dat ze met een zo sterk mogelijke bagage hun weg vinden in het vervolgonderwijs. Als wij onze Stappenleerlingen uitzwaaien, dan kennen zij hun eigen kwaliteiten, mogelijkheden en onmogelijkheden, zijn ze nieuwsgierig en creatief.

Wij dragen bij aan optimale en brede ontplooiing en laten leerlingen onderzoekend hun weg vinden. Zodat ze klaar zijn voor een volgende stap: communicatief, sociaal vaardig en mediawijs.

De Stappen, volg je eigen spoor

 

Comments are closed.