skip to Main Content
Zij-instroomtraject Regio Midden-Brabant

Zij-instroomtraject regio Midden-Brabant

Vanuit de regio Midden-Brabant hebben de schoolbesturen het initiatief genomen om, in samenwerking met de Fontys Hogeschool, een traject voor zij-instromers te starten.

Wat houdt dit in?
In de periode januari t/m juni 2020 werk je op een school toe naar het geschiktheidsonderzoek dat in juni wordt afgenomen. Dit is nodig om een tijdelijke bevoegdheid te halen.
Na het behalen van die tijdelijke bevoegdheid start je in het nieuwe schooljaar in een eigen groep. Daarnaast begint dan ook de opleiding aan de Fontys Hogeschool. Je hebt dan twee jaar om je definitieve bevoegdheid te behalen. Heb je deze, dan krijg je een vast dienstverband bij een van de besturen.

Wat vraagt dit van jou?
Om voor dit zij-instroomtraject in aanmerking te komen zijn we op zoek naar enthousiaste professionals met een afgeronde HBO-opleiding en aantoonbare passie voor kinderen en onderwijs. Je bent vanaf begin 2020 minimaal drie dagen per week beschikbaar en bereid een paar jaar flink te investeren in je ontwikkeling tot bekwame leerkracht.

Wat kun je van ons verwachten?
Na een uitgebreide selectieprocedure (begin oktober vinden de eerste selectiegesprekken plaats) krijg je een aanstelling van twee jaar bij een van de besturen.
In de eerste periode tot aan het behalen van het geschiktheidsonderzoek word je betaald als leerkrachtondersteuner/onderwijsassistent (afhankelijk van een aantal factoren). Zodra je je tijdelijke bevoegdheid hebt, word je ingeschaald als leerkracht.
Tijdens dit gehele traject word je intensief begeleid door een mentor en trek je op met de andere zij-instromers die deelnemen aan dit traject.

Geïnteresseerd om deel te nemen aan ons zij-instromerstraject?
Stuur dan je motivatiebrief inclusief CV voor vrijdag 26 september naar:
RTC Midden-Brabant, t.a.v. Aline van Stiphout, mailto:aline.vanstiphout@tprimair.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Monique Aarts, mailto:monique.aarts@xpectprimair.nl, 06-23511384

ps. Heb je tussen november 2018 (sluitingsdatum vorige traject) en 13 september 2019 een open sollicitatie met CV en motivatiebrief gestuurd naar een van de besturen of Aline van Stiphout, dan ontvang je uiterlijk 16 september al een bevestigingsmail voor dit nieuwe zij-instroomtraject.

Back To Top