skip to Main Content

Zij-instroomtraject

Wil jij als zij-instromer aan de slag in het basisonderwijs? Vanuit de regio Midden-Brabant hebben de schoolbesturen het initiatief genomen om, in samenwerking met RTC Midden-Brabant en Fontys PABO (FHKE), een traject voor zij-instromers te starten.

Wat vragen we?

  • Een minimaal afgeronde hbo-opleiding
  • Aantoonbare passie voor kinderen en onderwijs
  • Een flinke portie doorzettingsvermogen

Jaarlijks start medio september/oktober een nieuwe werving- en selectieprocedure voor het zij-instroomtraject, meer informatie over deze procedure is te zijner tijd te vinden op www.rtcmiddenbrabant.nl. Tijdens het zij-instroomtraject ga je het eerste half jaar aan de slag op een school om toe te werken naar het geschiktheidsonderzoek. Het voortraject start medio januari waarin je toe gaat werken naar het geschiktheidsonderzoek. Tijdens deze fase wordt je minimaal een dag per week ingezet op een van onze scholen. Dit is nodig om een tijdelijke lesbevoegdheid te halen. Na het behalen van deze tijdelijke lesbevoegdheid, start je als leerkracht in een eigen groep. Daarnaast volg je een opleiding aan de Fontys PABO (FHKE). Je hebt dan twee jaar om je definitieve lesbevoegdheid te behalen.

Vragen?

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in het zij-instroomtraject? Neem dan contact op met de afdeling HR via hr@xpectprimair.nl

 

Back To Top